Autorally 2018

Verslag autorally 2018

Foto’s Lekky, Bua Deng en Maryse Miot

Op 28 januari, traditiegetrouw de laatste zondag van de maand, vond de jaarlijkse autorally/puzzeltocht van de NVTP plaats. Dit jaar organiseerde Rick Gommers, bij vele bekend als Rick De Zanger, samen met Jim Lensveld, Juliëtte Bergmann, Minke Dokter en Kees Goudswaard dit bijzondere evenement.

Wij verzamelden ons bij het Cowboy Farm Resort waar koffie met iets lekkers werd geserveerd. Vóór vertrek moesten wij de paarden op het resortterrein tellen met als afleidingsmanoeuvre een eenzame cowboy die vlak voor de saloon veel aandacht trok. Het duurde even voordat de deelnemers door hadden dat er nog meer paarden te tellen waren op het terrein! Zo waren er beelden van paarden in alle soorten en maten, zes maar liefst.

Na de inschrijvingen, bedankte Annalies Lutjen, penningmeester van de NVTP, Rick en zijn ploeg hartelijk voor hun inzet en overhandigde hen een presentje.

Wij vertrokken met 8 wagens en 35 deelnemers. De zeer fraaie ochtendroute bracht ons langs bezienswaardigheden en onverwachte taferelen zoals: klompen die op een brugleuning waren uitgestald, een aangeklede aap in een boom en een schilderes in ‘the middle of nowhere’. Ondertussen werd het snel duidelijk dat de opzet van deze autorally heel anders was dan die van de voorgaande jaren.

Rick had ons een puzzeltocht belooft en dat heeft hij waargemaakt! Alleen al in de ochtend hadden wij 49 vragen te beantwoorden! Deze varieerden van ter plaatse dingen zoeken en/of tellen, tot vragen over Thaise cultuur, doorspekt met raadsels die niets met de tocht te maken hadden. Gewoon voor de lol! Het was hard werken tot aan de lunch die aangeboden werd bij restaurant Phu Nang Yung Pizza.

Wij kwamen langs kleurrijke dolfijnen, een tuin met liefdestaferelen, een park genaamd Thai Tradition, het Chinese dorp Ban Sak Ngaeo, een gigantisch viaduct over de snelweg 7 die wordt uitgebreid, veel zebra’s die de Thai een gevoel van veiligheid geven (ik heb er ook meteen twee gekocht om bij mijn voordeur te zetten…) en het kleurrijke hek van Dietrich!

Wij hebben natuurlijk ook vissen moeten tellen bij een liefelijk Chinees tempeltje. 77 maar liefs! De rekenmachine moest er aan te pas komen…

Vlak voor de lunch werden wij onderweg verrast door Rick met het verzoek een partijtje auto-bowlen te plegen, een spel dat zeer gewaardeerd werd. Kijk hoe knap auto nr. 5 dat doet!

Het parcours van het middagdeel was wederom doorspekt met vragen, liefst 52! Het was een mooie tocht met veel bochten. Bij een bijzondere boerderij, de Hydroponics Bio Farm kregen wij een heerlijk drankje van groentesap. Daar worden bladgroenten gekweekt op spons en water met minerale voedingsoplossingen.

Bij een tempeltje met aangeklede poppen krijgen wij de opdracht de kleding te verklaren. Een dierbare vriendin van mij spreekt altijd over een modeshow vanwege de vaak prachtige kleding die bij tempeltjes aan de bosnimfen geofferd worden.

De dag eindigde bij restaurant Relax in Ban Amphur waar wij van een heerlijke Indonesisch buffet genoten, bereid door buurrestaurant The Diff.

Tijdens het diner gaf Rick ons de juiste antwoorden op alle vragen die soms opmerkelijk waren. Het merk van de wrakkige vrachtwagen bleek een Chevrolet te zijn, maar veel mensen dachten toch Mercedes Benz naast het stuur te hebben gezien … Tja. Of was dat een aangebrachte versiering door een chauffeur met gevoel voor klinkende namen?

Uit de opdracht om een limerick te maken koos Rick enkele aardige daaruit om die met flair ten gehore te brengen. Daarna deelde hij de prijzen uit.

De 1e prijs ging naar auto nr. 3 van Hans en Anja Schoof met Hans Bodewes en Hedie Bodewes-Sizoo. Dit team won een dinerbon ter waarde van 2500 Baht met gratis drank bij the Diff restaurant (Dutch Indonesian Family Food).

De 2e prijs werd gewonnen door auto nr. 6 van Johan Huisman met Wim Sikkes, Peter Buijtenhuijs en Amand. Zij wonnen een diner bon van 1500 Baht bij Pepper & Salt restaurant met een gratis drankje erbij.

De 3e prijs werd gewonnen door auto nr. 2 van Huub en Ria van Zanten met Wim en Yvonne Stevens en Jan en Ineke Vrij. Zij ontvingen een ontbijt/lunch bon van 1000 Baht.

Rick, Kees, Minke, Jim en Juliette, meer dan dank zijn wij jullie verschuldigd voor het organiseren van deze vermoeiende maar voortreffelijke rally!

Ook hartelijk dank aan onze sponsoren.

Betonbedrijf Jansen Concrete, Better Bodies Gym, de sportschool met de nodige extra’s en goede begeleiding en restaurant The DIFF van Jim Lensveld en Juliëtte Bergmann. Zij sponsorden de autonummers en de fel oranje T-shirts van de helpers van de dag.

Restaurant Ons Moeder gaf voor alle deelnemers een kortingsbon van 50% voor een diner met 2 personen.