Golftoernooi 2016

Door Angelien Roovers

Op 19 januari 2016 waren er maar liefst 51 deelnemers !!

De deelnemers druppelden inmiddels langzaam binnen. Bij de inschrijftafel werden zij getrakteerd op een stroopwafel en tevens ontvingen zij een goody bag, met daarin een NVTP- handdoekje, een flesje water, een zakje chips, een balletje en een sleutelhangertje. Het weer werd het gesprek van de ochtend.

De weersvoorspelling bleef voor die dag erg somber. Wat te doen? Het was afwachten. Wel een greenfee kopen, of nog even afwachten. De baan bood inmiddels een raincheck aan indien nodig. Tegen half twaalf klaarde het weer op. Waren de goden ons dan toch goedgezind? Uiteindelijk konden we om half een starten, ruim een half uur later dan gepland. Inmiddels scheen de zon. Na wat geharrewar over caddies kon iedereen uiteindelijk de baan op onder een stralende zon.

 

Wat een geluk. De baan is schitterend gelegen, maar dit keer door de zware regenval lastiger te bespelen. Dit kon uiteraard de pret niet drukken. We startten op de Brookeibaan en de Calypsobaan. Een start op twee holes was maar goed ook, want bij een start op slechts een hole zou het nachtwerk zijn geworden. Nu kwam de laatste flight net voor schemer binnen.

Nadat iedereen zich had opgefrist gingen we om kwart voor zeven aan tafel. Maar liefst 51 deelnemers hadden meegedaan aan het toernooi. Aan tafel nog een extra gast, dus 52 personen in totaal zaten aan de dis. Die dis werd per tafel opgediend, dus niemand hoefde meer op te staan na deze vermoeiende dag.

Onder het genot van een drankje werd er nagepraat over de schitterende en minder mooie slagen, die hele lange onmogelijke put die toch viel, over de resultaten en uiteraard over het weer.

          

Om kwart over acht vertrok de organisatie richting Pattana Golf Course waar het NVTP golftoernooi 2016 zou worden gespeeld. De auto bepakt en bezakt met attributen om het toernooi vooral een Nederlands tintje te geven.

Om 9 uur kwamen de eerste telefoontjes binnen. Het was overal noodweer. Gelukkig nog niet op Pattana, maar een half uur later wel. Met bakken kwam het water uit de hemel.

Toen de honger en dorst waren gestild was er de prijsuitreiking. De prijzentafel was gekleurd met oranje en rood-wit-blauwe linten. Daarboven was onze driekleur gedrapeerd, omgeven met vele oranje ballonnen. De longest drive heren was voor Jaap Brouwer, de longest drive dames werd geslagen door Marianne van Wijnen-Scholtes. De nearies gingen naar Herman te Pas en ook nu naar Marianne van Wijnen-Scholtes.

De winnende dames en de runners-up:

          

De derde prijs werd gewonnen door het team van Nico Bakker, met Karel Ferdinandus, Kees Algra, en Hans Bezemer. De tweede prijs was voor het team onder leiding van Steven Smulders, met Luth Albert, Jan Scholtes en Menno Heerema. De eerste prijs ging naar het damesteam onder aanvoering van Renée Goosen met Marijke Starink en Angelien Roovers. Marijke lichtte toe hoe het winnende team zorgvuldig had overlegd over hoe elke bal te spelen voor het beste resultaat. Zij bedankte de organisatie namens alle deelnemers voor de geslaagde dag.

Nadat de prijswinnaars hun prijzen in ontvangst hadden genomen – vooral de Nederlandse lekkernijen zoals drop en kandijkoeken vielen erg in de smaak – werd er van teamgenoten, nieuwgemaakte vrienden en andere bekenden afscheid genomen.

Met dank aan de medewerkers van de Pattana golfbaan, de sponsors Tuliphouse, NVTP en de anoniemen, werd het toernooi afgesloten. Omstreeks 20.30 uur keerden de deelnemers huiswaarts.

Gelet op de vele positieve reacties kan worden gesteld dat het toernooi weer een groot succes was, ondanks een moeilijke start door de zware regenval. Reden genoeg om het NTVP toernooi volgend jaar weer te organiseren.