Golftoernooi 2017

Door Angelien Roovers

Maandag 30 januari 2017 is het vierde NVTP toernooi gespeeld.
Dit keer op de uitgestrekte Royal Thai Navy course Plutaluang. Een schitterende baan met 36 holes. Voorzien van vele vergezichten, waterpartijen en prachtige bomen.

Om half 11 werden de spelers verwelkomd met een lekkernij. Ze kregen een goodybag, met een flesje water, een oranje balletje en een speciaal voor dit toernooi gemaakt handdoekje, met daarop NVTP 2017. Dit jaar voorzien van een ringetje, om het gemakkelijk aan de golftas te kunnen hangen.

Nadat de groepsfoto was genomen konden we afslaan om half twaalf, vanaf twee tees. We speelden de banen Noord en West. De noordbaan is vooral geliefd om de green die op een schiereiland met een vuurtoren is gelegen. Het is steeds weer een hele uitdaging om de bal op de green te laten landen, zonder dat hij het water in rolt.

De spelvorm was texas scramble strokeplay met handicapverrekening achteraf.
Vandaag ging het dus niet om een individuele score maar om de team score. Alle spelers van het team droegen bij aan het uiteindelijke resultaat. Zorgvuldig werd dan ook steeds de bal uitgekozen, met de beste ligging.

De omstandigheden waren ideaal, in totaal gingen 40 deelnemers van start. Geen flights voor ons bij de start van de eerste negen holes.
Neareys waren uitgezet op alle par drie holes. Degenen die het dichtst bij de pin hadden geslagen waren Herman te Pas, John Seton, Claire Nijssen en Alain Postec. Zij ontvingen hiervoor een doosje ballen.

De eerste plaats met een netto resultaat van 58 slagen werd opgeëist door het team
Robert Martijnse, Jan Eggebeen, Hubert van Zanten en Marijke Starink. Zij ontvingen
een fles wijn, callaway golfballen en een grote zak drop. De tweede plaats met netto 66 slagen ging naar het team Bart Starink, Fred Mesritz, Pel Eggebeen en Jaques de Kloe, en zij ontvingen ook uit handen van Renee de Vaan een fles wijn en een grote zak drop.

De derde plaats tenslotte met 68 slagen was voor het team Claire Nijssen, Alain Postec, Paul le Matre en Philippe Chalnot. Een heerlijke rookworst, ballen en een
sleutelhangertje met klompjes mochten zij in ontvangst nemen.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het diner. In het met oranje ballonnen en
Nederlandse kleuren versierde restaurant was een heerlijk Thais buffet voor ons klaar gezet. Zo lekker dat menigeen een tweede keer zijn bordje ging vullen.

Om kwart over zeven vertrokken de deelnemers richting huis. Het was goed om bij het afscheid te horen dat de deelnemers erg hadden genoten van deze prachtige dag! Ook wil ik de sponsors Tulip House, Olleke bolleke en de NVTP bedanken voor hun bijdrage aan deze mooie sportieve golfdag.

Tot volgend jaar.