Golftoernooi 2018

Door Fred Mesritz

De Oranje Golf

Tussen alle Koreanen, Chinezen, barclubs en zo kwam er opeens een Oranje Golf op de Eastern Star golf baan. Een stuk of veertig ‘oranje’ mensen waren aanwezig voor de NVTP golfdag. Dit om de felbegeerde prijzen in de wacht te slepen, vooral de prijzen met het drop. Mijn vriend Joost (Luijten) zei het al: “Texas Scramble ….. veel plezier aan beleven”. Het was zeker een plezierige dag! Iedereen even enthousiast. Bijna allemaal met ‘iets oranjes’ zoals verzocht door de organisatie. Goede golfers met slechte slagen en matige golfers met goede slagen. Wat een pracht combinaties in de teams. De uitslag was dan ook heel spannend aangezien de teams qua punten dicht bij elkaar zaten hetgeen betekent dat de teams goed ingedeeld waren.

Tijdens de wedstrijd zag je de teams telkens in diep overleg welke strategie gevolgd moest worden bij de keuze van de bal. Het enige wat miste na elke huddle was de cheer! Zal wel met de sport te maken hebben (rustig) en niet met de spelers (enthousiast). Tijdens de golf dreigde de wolken en een van mijn medespelers met regen. Gelukkig hadden ze beide ongelijk op die mooie dag (terwijl ik dit schrijf stroomt het van de regen).

Na de golf, hé jammer dat het voorbij was, een lekkere douche, een drankje en aan tafel. De tafels waren gezellig gemaakt met oranje ballonen, een bagtag voor iedereen en nog meer dat ik me niet kan herinneren en vooral lekker eten. En het eten bleef maar komen! Het ene gerecht na het andere, fantastisch. Wat wil je nog meer: veel en lekker eten. Een heel geslaagde maaltijd.

En toen de prijzen! De spanning was te snijden…. (Een beetje overdreven is dat wel gesteld, al die oudere golfers die al van alles mee gemaakt hebben en zich hier niet echt druk over maken). De prijzen waren niet te versmaden, wijn, drop en ontbijtkoek (leek meer op kruimelkoek door de lange reis uit NL).

Iedereen blij en klaar om naar huis te gaan na de zeer geslaagde dag, dank je wel Angelien, fantastisch gedaan en blijkbaar al zes keer, het bleek een lustrum te zijn of toch niet. En toen kwam de domper: Angelien stopt er mee, lang genoeg gedaan, kost erg veel tijd en geen zin meer. Ben Nijssen wist het al en had (gelukkig) een dankwoord en een cadeau voor Angelien. We kunnen alleen maar hopen dat dit pracht evenement weer wordt georganiseerd door een andere vrijwilliger of toch een Heintje Davidseffect?

Tot volgend jaar!