Jeu de Boules

Het oorspronkelijk uit Frankrijk jeu de boules oftewel ‘pétanque’ wordt graag door veel Nederlanders gespeeld. Nel Hilberts ontvangt u graag het hele jaar iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur voor 50 Baht per persoon, exclusief drankjes.

Locatie is de Petanque Club Khao Rai in Soi 12 van Third Road

Contact: nel.hilberts@hotmail.com  Tel.nr. 038 374 217

In deze video krijgt u een idee hoe dat er aan toe gaat.

En zoals zo vaak begint dat gewoon met voorzichtig een balletje gooien met vrienden of familie tijdens de vakantie. En als dat goed bevalt, waarom dan niet vaker die grote ballen vlakbij dat kleintje ‘le cochonnet’ gooien…… tja… zo simpel als het lijkt is het echter zeker niet…

Vanaf 10 uur na een drankje en een babbeltje worden de koppels samengesteld. Per baan staan meestal 4 deelnemers ingedeeld, die 2 aan 2 met elkaar ‘strijden’ om de beste worpen. Het geheel is vrijblijvend; iedereen kan langskomen, even kijken of meespelen.

En zo kan het gebeuren dat er iedere week jeu de boules gespeeld wordt in Pattaya en zelfs kleine onderlinge competities afgewerkt worden. Dus als u zin heeft, doe gewoon eens een keertje mee, daar valt alleen maar iets mee te winnen, toch? Al is het maar voor de lichaamsbeweging en het sportieve contact met anderen.