Maandborrel

De maandborrel is op de laatste donderdag van de maand en wordt bij de Sandbar By The Sea aan de Dongtan Beach in Jomtien gehouden. Wanneer wij daar van afwijken melden wij dat in de maandelijkse Nieuwsbrief of via de weekend mails. De aanvang is 17.00 uur. Introducés zijn welkom!

In de Nieuwsbrief wordt de borrel uitgebreid aangekondigd. Hier vindt u enkele reportages van geanimeerde borrels.

 

Maandborrel van 25 oktober 2018 met Haringfeest

Foto’s Diny van Dieten

Met een mooie opkomst van circa 60 mensen en de onovertroffen muzikale begeleiding van Rick de Zanger was het een geslaagde borrel te noemen! De haring smaakte goed. De andere hapjes eveneens.

   

.

Maandborrel van 30 augustus 2018

Foto’s Diny van Dieten

Als vanouds zeer geanimeerd! Met lekkere hapjes, aangeboden door de evenementencommissie!

 


Fondue bij Mathieu op 11 augustus 2018

Foto’s Diny van Dieten

Wederom erg gezellig! Alom tevredenheid!

 

 


Maandborrel van 28 juni 2018

 


 

Barbecue van 1 maart 2018 bij Sandbar By The Sea

Foto’s Diny van Dieten, Peter Bruinewoud en Han Kloek

Wederom een gezellige avond waarbij wij nieuwe lid Martin Mohlman hebben verwelkomt. De gerechten waren voortreffelijk gepresenteerd en smaakten eveneens verrukkelijk. Wij telden 32 leden aan tafel. Er was live muziek, aangename en bescheiden, een zingende gitarist en een dame met een soort sambaballen. Sommige mensen zongen regelmatig mee!

   

                  

 


 

Maandborrel van 27 september 2017 bij Sandbar By The Sea

Foto’s Tina Banning-Eissing en Lela Aukes

De borrelavond van  27 september was wederom geweldig. Restaurant Sandbar By The Sea aan de Dongtan beach in Jomtien blijkt een leuke locatie te zijn, het is er gezellig, de bediening is vriendelijk, het eten is lekker en de muziek aangenaam.

Wij danken eigenaar Stanley en zijn staf voor hun inzet en de gezellige sfeer!

Stanley had de ruimte achter de boom voor ons gereserveerd en de opkomst was groot te noemen gezien het ‘laag seizoen’, iedereen werd getrakteerd op een borrel door de evenementencommissie.

Hartelijk dank daarvoor!

Stanley en Lela

            

         

         

         

         

 


 

Maandborrel 31 augustus 2017 bij Tulip House

Door Sieb Elzinga, foto’s Diny van Dieten

Als eerste treed ik binnen bij het Tulip House, waar we een afspraak hebben om te fonduen. Er is nog niemand, maar de aankleding van vier tafels voor acht personen is werkelijk adembenemend. De tafels zijn gedekt met brokaten tafellopers en placemats op een witte tafellaken, waarop het witte servies rijk afsteekt en de prachtige rode servetten een heel mooi beeld compleet maken. Hier is over nagedacht.

Per tafel komen twee fonduepannen met bouillon voor vier personen. Er wordt een salade bij geserveerd en er is brood en vlees in overvloed. Het vlees bestaat uit kip, beef, varken en gehakt. Het smaakt, als ik de kring zo rondkijk en er wordt heel geanimeerd geconverseerd.

Er zijn ongeveer dertig mensen, een grote familie en er wordt ook regelmatig van plaats gewisseld, hetgeen de gezelligheid verhoogt. De dames in de bediening hebben het druk. Ze werken in een hoog tempo om iedereen tevreden te stellen. Het was een prima avond. Dank aan Mathieu en zijn crew.

 


 

Barbecue op 25 februari 2016

Door Dick Koger

Voor de eerste keer is de maandborrel op de nieuwe locatie, Fifth Jomtien, een hotel in Soi 5 van Jomtien Beach Road.

En die keuze lijkt veelbelovend. Ruimte genoeg. Vriendelijke bediening. Prettige prijzen. Ruim 50 mensen zijn op de barbecue afgekomen.

De evenementencommissie heeft een perfecte oplossing gevonden voor het betalingsbewijs. Mensen die deelnemen aan het buffet, krijgen tegen betaling een aan één zijde plakkend Nederlands vlaggetje. Die blijft vastzitten op katoen of andere stoffen. Zo beleven we sterk het gevoel lid te zijn van een Nederlandse club.

Er is een zanger, Rick genaamd, die een eindeloos repertoire lijkt te hebben. Internationaal met herkenningspunten voor de ouderen onder ons. Er klinken evergreens van Jim Reeves, Elton John, Elvis Presley, om maar enkele namen te noemen. Rick zingt ook Nederlandse liedjes, bijv. van Frans Bauer en Corry Konings. Elke song klinkt prettig, en ik denk dat we hem in de gaten moeten houden. De voorzitter, Angelien Roovers, opent de avond en heet iedereen welkom. Zij vraagt een applaus voor de zanger en een staande ovatie voor de evenementencommissie.

          

Voor we de honger kunnen stillen, worden de loten verkocht. Bij elke vijf loten een lot gratis. De prijzen zij niet te versmaden. Een diner voor twee bij Ons Moeder, hetzelfde bij Poseidon en de hoofdprijs een reis voor twee personen naar Kanchanaburi, aangeboden door Tulip House.

Maar goed, de avond is aangekondigd als barbecue-avond en die maaltijd is overvloedig en verrukkelijk. Het lekkerste zijn uiteraard die dingen die het slechts voor de gezondheid zijn. De worsten zijn onweerstaanbaar. Heerlijk, eens per maand. Er zijn uiteraard ook spareribs en gevarieerde satés. Daarnaast is er een overvloed van salades en fruit.

          

Er wordt uitbundig gedanst en het lijkt een gezellige avond voor iedereen. De trekking van de loterij verloopt niet al te voorspoedig als eerste gaat de derde prijs naar een nummer in de 300 serie. Een lid van de evenementencommissie is de winnaar, maar voelt zich bezwaard. Nogmaals een trekking, nu een nummer dat begint met 00. Niet te geloven, dezelfde winnaar. Hij moet meedoen aan de staatsloterij.

Driemaal is scheepsrecht. Huub van Zanten gaat in Ons Moeder eten. Klaas Blom doet hetzelfde in Poseidon. En de hoofdprijs gaat naar Bram van der Putte. Hij zal een reis naar Kanchanaburi maken.

Een fantastische avond op een sublieme locatie. voor herhaling vatbaar. Dank aan de evenementencommissie.