NL Bridgeclub Pattaya

Er wordt gebridged op dinsdagmiddag om 13.00 uur ten huize van Douwe Bosma, Orchid Garden Homes aan de Thepprasit Road en op donderdagmiddag van 12.30 uur tot 16.30 uur in het Thai Garden Resort in Noord Pattaya. Graag op beide locaties een halfuur van tevoren aanmelden.

Op zondagochtend 10.00 uur wordt er bij Tulip House gespeeld. Aanmelden tussen 9.30 en 9.45 uur.

Lidmaatschap is niet nodig. Als u regelmatig wilt spelen koopt u een 10-rittenkaart ad 1000 Baht. Deze 10-rittenkaart is niet tijdgebonden. Speelt u af en toe, dan betaalt u 150 Baht per keer.

De bridgeclub organiseert ook twee maal per jaar een drive op een bijzondere locatie.

Bridgedrive 5 augustus

Op zondag 5 augustus jl. werd bij Thai Garden resort de zomerbridgedrive gespeeld, georganiseerd door Mathieu Corporaal. Mathieu is namelijk behalve uitbater van het Tulip House sinds oktober 2017 ook vicevoorzitter van de Nederlandse bridgeclub in Pattaya.

Geheel volgens programma namen wij om 13.30 uur plaats aan acht tafels. Mathieu bedankte de 32 deelnemers voor hun opkomst en vroeg vervolgens aandacht voor Nel en Henry Allard die jarenlang een vlijtige bijdrage aan de bridgeclub hebben geleverd. Nel was secretaris en Henry onderhield de website en publiceerde driemaal per week de resultaten van de bridge sessies. Zij hebben onlangs afscheid genomen als comitéleden van de club. Zij kregen een warm applaus, een mooie bloemstuk en een fles wijn. Nel en Henry bedankt voor jullie inzet!

Vervolgens schudden wij de kaarten en speelden wij in opperste concentratie tot de pauze waarbij wij lekkere sandwiches en een kroket met frites konden nuttigen. Na deze versnaperingen hernamen wij het spel tot rond 17.00 uur. De sfeer was goed, zo nu en dan geanimeerd dan weer doodstil, kortom het was bridgen met plezier.

Na het spelen was iedereen aan een borrel toe, wij namen plaats op terras aan de ronde tafels die voor ons gereserveerd waren. Mathieu maakte de winnaars bekend onder luid applaus.

Eerst, traditiegetrouw, de prijs voor de paren die het dichtst bij 50 % staan:

Guy Verbruggen en Pier Glas in de A-lijn. Paul Savelkoul en Henny Spits in de B-lijn. Eenieder kreeg een voucher voor een diner bij Thai garden.

En de echte winnaars zijn:

Op de eerste plaats:

Dinie de Vries en Douwe Bosma in de A-lijn met 66,07%, Wim de Vries en Mathieu Corporaal in de B-lijn met 56,96%, ieder kreeg een 10-rittenkaart cadeau.

Op de tweede plaats:

Derek Tyms en Gerard Hardy in de A-lijn met 61,31%, Maryse Miot en Jay Yimyong in de B-lijn met 53,99%. Ieder nam een fles wijn in ontvangst.

Mathieu kreeg een welverdiend applaus voor de goede organisatie en de aangename middag.

Daarna genoten wij van het voortreffelijke buffet van Thai Garden!

.

.

Bridgen op Koh Chang

Door Sjors Bosma

Zaterdag 13 januari 2018 ging een groep bridgers, in enkele gevallen vergezeld van hun partners, op weg naar Koh Chang. Dit reisje werd georganiseerd door Douwe, ook een beetje in het teken van het bezoek van Ludy en Sjors, zodat de Bosma’s ook aan de bridge tafels later prominent aanwezig waren.

In de morgen verzamelden we bij Douwe en gingen de bus in waarin we, riant gezeten, na enkele uren en enkele tussenstops bij de ferry naar het eiland aankwamen. Op de boot krijg je natuurlijk direct een eiland gevoel vergelijkbaar met een bezoek aan Terschelling alleen wat warmer. Verwelkomd door Annelies was iedereen al snel gesetteld in hun verblijf en de magen waren amper gevuld of iedereen was al in allerlei bridgecontracten verzeild geraakt. En zo verliepen de opeenvolgende dagen ook, iedereen ging zijn gang, men kon volop bridgen tot 2 keer daags en enkele fanatiekelingen waagden zich ‘s avonds laat nog aan een spelletje gokken met kaarten waarbij Ton de regels vaststelde. Soms leek het alsof die geregeld aangepast werden afhankelijk van de kaart die je had. Wat is bridge dan toch een simpel spel.

Goed, iedereen ging dus doen waar hij zin in had; eiland verkennen, varen, zwemmen, wandelen en wat je maar kunt bedenken. De thuisblijvers misten echter niets want alle tripjes werden achteraf uitvoerig gedeeld en kleurig weergegeven zodat het leek alsof je er zelf bij was geweest. Zo beleefde een ieder een prachtig verblijf op een prachtig eiland in een fantastische sfeer en harmonie.

Het zou een verplicht reisje moeten worden. Wie belangstelling heeft in de bridgeresultaten kan de uitslagen die Douwe verstuurd heeft bekijken.

Terugreis ging, ook weer met enkele tussenstops,  voorspoedig en rond 7 uur p.m. waren we dinsdagavond  weer in Pattaya bij de Orchid Garden. Kortom het was geweldig.

Sjors Bosma

 

Zie ook www.nbcpattaya.org Contact: secretariaat@nbcpattaya.org