Restaurants voor 2018

Restaurant Thai Aroi Dee

Door Jacques Theeuwen

Op 19 februari 2016 bezocht de eetclub Restaurant Thai Aroi Dee in Soi 5 van Jomtien Beach Road, naast het Immigratiekantoor.

Het restaurant is mij bekend; ik heb er vaak en met grote voldoening gegeten,
mag ik zeggen. Daardoor ben ik mogelijk ook bevooroordeeld!

De inrichting is netjes en verdeeld over drie mogelijk-heden. Terras aan de straat,
terras opzij van het gebouw, en binnenzitten.

De bediening is vriendelijk en begreep ook direct dat iedereen voor zichzelf afrekende. De tafeldame gaf ieder van ons een nummer waardoor het afrekenen ook goed verliep. De maaltijden kwamen netjes tegelijk op tafel.

De diverse, reeds eerder genoten Thaise gerechten, hebben mijn voorkeur en zijn heerlijk van smaak, niet al te pittig gekruid. De Westerse keuken, daarentegen, behoeft meer aandacht van de kok! Maar vergeet niet: we zijn hier in Azië-Jomtien, en niet ergens in Nederland of Europa. Thai Aroi Dee kan ik zeker aanraden en in punten rangschikken met een acht!


Restaurant Pergola

Door Ted Helsloot

Op maandag 19 januari 2016 kwam de eetclub weer bij elkaar. Deze keer in restaurant Pergola achter de Hanuman (eerste soi links). Het oude restaurant was totaal vernieuwd en het zag er allemaal eenvoudig, maar netjes en schoon uit. Een tegelvloer in mozaiekstijl. Alle pilaren keurig in de witte en rosé verf.
Allemaal dezelfde lichtgroene stoeltjes. De tafeltjes hadden helaas zeiltjes, weliswaar met een pandamotief, maar toch. Hygienisch maar niet erg chic. De verlichting had wat sfeervoller gekund.     

De kaart bestond uit veel visgerechten, maar ook vlees en Europese gerechten. Diverse mensen kozen voor Europese gerechten, zoals gebakken aardappeltjes met visfilet of lever. Ook werden diverse Thaise gerechten besteld.

Ondanks dat de groep uit 11 man (en vrouw) bestond, kreeg de keuken het voor elkaar om de gerechten redelijk achter elkaar uit te serveren. Alles zag er erg verzorgd uit. De reacties waren ook allemaal heel positief. Iedereen vond het erg lekker. De stemming was opperbest en iedereen heeft genoten. De prijzen waren alleszins redelijk. Ook de afrekening was goed georganiseerd. Iedereen kreeg netjes z’n eigen rekening.       

De toiletten zagen er ook goed en schoon uit. In een toilet was zelfs een douche geïnstalleerd. Wie daar gebruik van zou moeten maken is voor mij een raadsel. Ook de opstelling van de heren- en damestoiletten is voor mij wat wonderlijk. Mogelijk is dit typisch Thais? Eerst kwamen de urinoirs, en daarna de toiletten. Iedereen die naar het toilet wil, ook de dames, loopt dus eerst langs de urinoirs. Ook als deze eventueel in gebruik zijn. Of dit nu eetlustbevorderend werkt, betwijfel ik.

Het restaurant verhuurt ook nog kamers op de bovenetage. Ik heb deze niet bekeken, maar als ik zie hoe netjes het restaurant eruit ziet, verwacht ik dat de kamers ook wel netjes en schoon zullen zijn. Ik vond dit een eenvoudig restaurant dat zeker een bezoek waard is.

 


Restaurant Fraser’s

Door Cees van der Genugten

Op vrijdag 18 december 2015 zijn we met de Eetclub bij Fraser’s ‘Pattaya’s Premier Sports Bar & Restaurant’ op Tappraya Road, vlakbij Jomtien. Je zou het niet verwachten, maar Fraser’s ziet er van binnen zeer goed uit en goed ingericht. Fraser’s is opgezet als een Thais – Australisch restaurant. Wij waren met 15 personen; ieder kiest en gaat voor zichzelf bestellen. Dat is dan een gelijk een goede test of de keuken een bestelling van 15 personen wel aan kan. De menukaart ziet er goed uit. Elke dag van de week is er een aanbieding, en er is Fraser’s Top 6 en Every day Dotty’s home cooked roast. De menukaart zit in een soort hoes die ook wordt gebruikt als placemat. Ik hou er wel van dat er ook binnen de horeca naar goede en duurzame oplossingen wordt gekeken.

Er wordt gezegd dat je bij Fraser’s de beste kreeftensoep (lobster bisque) kan eten van heel Pattaya. Wij wilden natuurlijk allemaal de kreeftensoep bestellen, maar dat ging niet op, want de voorraad was beperkt. Vier personen van onze tafel konden de kreeftensoep proeven en genieten.

Hun ervaring is dat je gewoon een keer naar Fraser’s moet gaan om te genieten van de lobster bisque! Let wel, het is geen klein kopje zoals je Nederland gewend bent, maar een best grote soepkom vol.

Ik viel ook buiten de prijzen, maar mijn hoofdgerecht was erg goed en lekker: massaman curry; ik heb hier echt van genoten. Al wat op tafel kwam zag er goed en verzorgd uit. Ook het garnituur dat bij de gerechten werd geserveerd was ruim voldoende.

Voor- en hoofdgerechten. Het is voor een restaurant in Thailand heel moeilijk om te pauzeren tussen voor- en hoofdgerechten. Ook nu kwam het hoofdgerecht al op tafel terwijl we nog aan de kreeftensoep zaten.

Tip: Bestel het voor- en hoofdgerecht niet tegelijk, maar laat eerst het voorgerecht komen, en bestel dan pas het hoofdgerecht. De bediening was goed, en er was een goed systeem van afrekening.

Toiletten. Ik mag schrijven dat het ook een feest was om bij Fraser’s naar het toilet te gaan. Van wat ik tot nu toe heb gezien in Thailand aan toiletten, springt Fraser’s er helemaal bovenuit.

Met z’n allen waren we het er over eens dat een bezoek naar Fraser’s zeker een schot in de roos was. Als ik een cijfer zou moeten geven, dan wordt het een 7.

 


Restaurant Aile d’Orado

Door Angelien Roovers   

Op vrijdag 20 november 2015 was de eetclub te gast bij restaurant Aile d’Orado, tegenover restaurant Nathan’s. Han Kloek had dit restaurantje gevonden op Tappraya Road, in het stuk dat leidt naar Jomtien Beach Road. Het lag verscholen tussen een fish en chips restaurant en een Italiaans restaurant. Han stond ons op te wachten bij de ingang, zodat we er niet aan voorbij konden lopen. We moesten een paar treedjes op, waarna we achterin het restaurant aan een lange tafel konden plaatsnemen. We waren met 10 personen.

Op internet heb ik de betekenis de naam van het restaurant proberen te achterhalen. Het is niet gelukt. Aile d’Orado heb ik niet kunnen vertalen. Aile komt uit het Frans en betekent oa vleugel, en d’Orado komt uit de Spaanse taal en betekent gouden. Als ik naar het uithangbord kijk, houd ik het maar met een vrije vertaling op een “eiland van goud”.

Het interieur is groen en oranje geverfd, met aan de wand bamboetakken waar groene sprieten uitstaken. Bevonden we ons echt op een tropisch eiland? De drankjes werden opgenomen en tevens werd gevraagd of we apart wilden afrekenen. Dat was een goed plan. We kregen een uitgebreide menukaart te zien.

Er waren vele Thaise gerechten, maar ook veel westerse. Het was moeilijk kiezen. De zalm leek aantrekkelijk; helaas was die niet voorradig. De serveerster gaf als idee zeebaarsfilet in een citroensaus, met gebakken aardappelen. Dat bleek een goede keuze. De prijs was 250 Baht. Als bijgerecht heb ik zelf spinazie besteld. Die was heerlijk klaar gemaakt en smaakte voortreffelijk. Zowel de westerse als Thaise gerechten bleken bij de eetclubgenoten in de smaak te vallen. Vermeldenswaard is dat de gerechten allemaal tegelijk werden opgediend en ook goed warm waren.

Het spreekwoord luidt: “Als katjes muizen, dan mauwen ze niet”. We deden dit gezegde eer aan, want er werd nog maar weinig gesproken toen eenieder van zijn maaltijd zat te genieten. Toen de bordjes leeg waren werd er nog een vergeten? voorgerecht van grote garnalen geserveerd. De smaak was er niet minder om, en enkele tafelgenoten hielpen mee om de garnalen alsnog te verorberen.

Nadat iedereen zijn eigen rekening had betaald, verlieten we om ca 22.00 uur weer het restaurant. Het was een leuke avond in een net en schoon restaurant, waar we goed hebben gegeten en gedronken, voor een zeer redelijke prijs. Toch wisten we na afloop niet of we nog een keer terug zouden gaan.

Zijn we te verwend; was het niet bijzonder genoeg? Probeer het maar en oordeel zelf.

Naschrift: Is Aile d’Orado wellicht een Thaise verschrijving van El Dorado, in de zin van ‘gouden uitspansel’ zoals we dat vooral bij zonsondergang aan zee kunnen zien?