NL Bridgeclub Pattaya

Er wordt gebridged op dinsdagmiddag om 13.00 uur ten huize van Douwe Bosma, Orchid Garden Homes aan de Thepprasit Road en op donderdagmiddag van 12.30 uur tot 16.30 uur in het Thai Garden Resort in Noord Pattaya. Graag op beide locaties een halfuur van tevoren aanmelden.

Op zondag wordt er om 13.00 uur bij Tulip House gespeeld. De zetting is kleiner met maximaal 5 tafels. Aanmelden uiterlijk 12.45 uur.

Mocht u geen partner hebben om te spelen kunnen wij iemand regelen.
Bel Paul Wijnbergen voor de donderdagmiddag, tel. 08 4779 3260 of Jan Hermans voor de dinsdagen en zondagen, tel. 09 1228 1648.

Lidmaatschap is niet nodig. Als u regelmatig wilt spelen koopt u een 10-rittenkaart ad 1000 Baht. Deze 10-rittenkaart is niet tijdgebonden. Speelt u af en toe, dan betaalt u 150 Baht per keer.

De bridgeclub organiseert ook twee maal per jaar een drive op een bijzondere locatie.

 


Zomerbridgedrive 2019

door Jaap Abrahamse

Zaterdag 27 juli werd zoals gebruikelijk de jaarlijkse midzomer bridgedrive gehouden.

De organisatie had alles pico bello voor mekaar. Gastvrij onthaald door Annalies en haar man Fred in hun prachtig gelegen huis op het Phoenix Gold Golf, speelden 24 enthousiaste deelnemers 28 spellen bridge.

Vooraf werd koffie met gebak geserveerd en tijdens de speelrondes kon er onbeperkt gebruik gemaakt worden van de bar met heerlijke drankjes. Na 3 speelrondes was er een pauze van 30 minuten en kregen de deelnemers een lekkere snack. En na afloop van de 2e ronde werd er een prachtige BBQ geserveerd.

En nu de uitslag.

Eerste: Douwe en Jay

Tweede: Bob and Jochum

Derde: Derek en Gerard

En de 50 % score was voor Jaap en Fred!

Al met al het was een zeer geslaagde middag.

 


Bridgedrive van 20 januari 2019

door Annalies Lutjen

Op zondag 20 januari vond de winterbridgedrive plaats op de prachtige locatie Sunset Village Beach Resort. We waren met 44 personen, 12 paren in de A-lijn en 10 paren in de B-lijn. Bij aankomst kregen we koffie met gebak.
Voorzitter van de sportverenigingen Chonburi, Commander Yoattana Inmorong, was ook aanwezig.

Na het openingswoord door zowel Mathieu als Commander Yoattana, hij wilde ook wel mee bridgen zei hij, zijn we om half twaalf gestart met bridgen.


Na drie rondes stond er een heerlijke lunch klaar op het terras. Vervolgens werd het bridgen weer hervat en werden er nog vier rondes gespeeld. Om ongeveer half vijf waren wij klaar, sommigen waren uitgeput en anderen vroegen om nog een ronde. Op het terras werd na afloop van het bridgen een tropische ijscoupe geserveerd en werden de prijzen uitgedeeld.


De winnaars:
In de B-lijn
1e prijs:          Mieke Hanegraaf en Jacques van Alphen
2eprjjs:           Tilly en Rob van Rijn
50% prijs:       Jan Hermans & Frida Reinenbergh

In de A-lijn
1e prijs:          Douwe Bosma en Margriet Mok
2e prijs:          Pier Glas en Guy Verbruggen
50% prijs:       Mathieu Corporaal en Marc Pulles

Het liep allemaal ouderwets gesmeerd, hulde aan de organisatoren, we hebben nog een drankje gedronken en vervolgens ging iedereen voldaan naar huis.

 


Bridgedrive 5 augustus 2018

Tekst en foto’s Maryse Miot

Op zondag 5 augustus jl. werd bij Thai Garden resort de zomerbridgedrive gespeeld, georganiseerd door Mathieu Corporaal. Mathieu is namelijk behalve uitbater van het Tulip House sinds oktober 2017 ook vicevoorzitter van de Nederlandse bridgeclub in Pattaya.

Geheel volgens programma namen wij om 13.30 uur plaats aan acht tafels. Mathieu bedankte de 32 deelnemers voor hun opkomst en vroeg vervolgens aandacht voor Nel en Henry Allard die jarenlang een vlijtige bijdrage aan de bridgeclub hebben geleverd. Nel was secretaris en Henry onderhield de website en publiceerde driemaal per week de resultaten van de bridge sessies. Zij hebben onlangs afscheid genomen als comitéleden van de club. Zij kregen een warm applaus, een mooie bloemstuk en een fles wijn. Nel en Henry bedankt voor jullie inzet!

Vervolgens schudden wij de kaarten en speelden wij in opperste concentratie tot de pauze waarbij wij lekkere sandwiches en een kroket met frites konden nuttigen. Na deze versnaperingen hernamen wij het spel tot rond 17.00 uur. De sfeer was goed, zo nu en dan geanimeerd dan weer doodstil, kortom het was bridgen met plezier.

Na het spelen was iedereen aan een borrel toe, wij namen plaats op terras aan de ronde tafels die voor ons gereserveerd waren. Mathieu maakte de winnaars bekend onder luid applaus.

Eerst, traditiegetrouw, de prijs voor de paren die het dichtst bij 50 % staan:

Guy Verbruggen en Pier Glas in de A-lijn. Paul Savelkoul en Henny Spits in de B-lijn. Eenieder kreeg een voucher voor een diner bij Thai garden.

En de echte winnaars zijn:

Op de eerste plaats:

Dinie de Vries en Douwe Bosma in de A-lijn met 66,07%, Wim de Vries en Mathieu Corporaal in de B-lijn met 56,96%, ieder kreeg een 10-rittenkaart cadeau.

Op de tweede plaats:

Derek Tyms en Gerard Hardy in de A-lijn met 61,31%, Maryse Miot en Jay Yimyong in de B-lijn met 53,99%. Ieder nam een fles wijn in ontvangst.

Mathieu kreeg een welverdiend applaus voor de goede organisatie en de aangename middag.

Daarna genoten wij van het voortreffelijke buffet van Thai Garden!

.


.Bridgen op Koh Chang

Door Sjors Bosma

Zaterdag 13 januari 2018 ging een groep bridgers, in enkele gevallen vergezeld van hun partners, op weg naar Koh Chang. Dit reisje werd georganiseerd door Douwe, ook een beetje in het teken van het bezoek van Ludy en Sjors, zodat de Bosma’s ook aan de bridge tafels later prominent aanwezig waren.

In de morgen verzamelden we bij Douwe en gingen de bus in waarin we, riant gezeten, na enkele uren en enkele tussenstops bij de ferry naar het eiland aankwamen. Op de boot krijg je natuurlijk direct een eiland gevoel vergelijkbaar met een bezoek aan Terschelling alleen wat warmer. Verwelkomd door Annelies was iedereen al snel gesetteld in hun verblijf en de magen waren amper gevuld of iedereen was al in allerlei bridgecontracten verzeild geraakt. En zo verliepen de opeenvolgende dagen ook, iedereen ging zijn gang, men kon volop bridgen tot 2 keer daags en enkele fanatiekelingen waagden zich ‘s avonds laat nog aan een spelletje gokken met kaarten waarbij Ton de regels vaststelde. Soms leek het alsof die geregeld aangepast werden afhankelijk van de kaart die je had. Wat is bridge dan toch een simpel spel.

Goed, iedereen ging dus doen waar hij zin in had; eiland verkennen, varen, zwemmen, wandelen en wat je maar kunt bedenken. De thuisblijvers misten echter niets want alle tripjes werden achteraf uitvoerig gedeeld en kleurig weergegeven zodat het leek alsof je er zelf bij was geweest. Zo beleefde een ieder een prachtig verblijf op een prachtig eiland in een fantastische sfeer en harmonie.

Het zou een verplicht reisje moeten worden. Wie belangstelling heeft in de bridgeresultaten kan de uitslagen die Douwe verstuurd heeft bekijken.

Terugreis ging, ook weer met enkele tussenstops,  voorspoedig en rond 7 uur p.m. waren we dinsdagavond  weer in Pattaya bij de Orchid Garden. Kortom het was geweldig.

Sjors Bosma

Zie ook www.nbcpattaya.org Contact: secretariaat@nbcpattaya.org