Sinterklaas

Uiteraard kunnen we het typisch Nederlandse traditionele Sinterklaasfeest niet laten ontbreken! Ieder jaar weer komt de Goede Sint met zijn Pieten op bezoek in Pattaya. De Sint is tenslotte gewend aan goed weer in Spanje, dus waarom ook niet naar Thailand afreizen?


Sinterklaasviering 28 november 2019

Op 28 November 2019 waren we vanaf 17.00 uur bij Ons Moeder.
Tijdens deze avond was er een Hollandse maaltijd (erwtensoep, stamppot andijvie en hutspot) met als dessert een ijsje.
Klik op een foto voor een grotere versie.

« van 2 »

Sinterklaasviering en ambassadeursbezoek 29 november 2018

Foto’s Diny van Dieten

Een geslaagd feest! Met een opkomst van 70 mensen, het bezoek van de Sint en van ambassadeur Kees Rade kijken wij tevreden terug naar die avond. De aankleding van the Fifth was bijzonder mooi verzorgd, het eten was goed, de muziek van Rick de Zanger was aangenaam, de prijzen van de loterij vielen in de smaak en de ambassadeur had voor iedereen aandacht.

Met dank aan de Sint en zijn pieten, sponsor Rick Gommers voor de muziek, en aan de vrijwilligers Cees van Meurs en Angelien Rovers voor de opmaak van de Sint en zijn pieten, Fred Mesritz voor het rijden van de tuk-tuk, Marjolein Bakker, Han Kloek en Ardie Endevoets voor het assisteren bij de kassa.

     


Sinterklaasviering 30 november 2017

Foto’s Diny van Dieten en Han Kloek

Een spetterende feest! Met ruim tachtig mensen, inclusief 17 gasten hadden de Sint en zijn pieten hun handen vol. Rick de Zanger breidde de heel avond voortreffelijk aan elkaar, Ben’s cabaret was fantastisch, de loterij is boven verwachting succesvol verkocht. Kortom een geslaagd feestje! Wij bedanken hierbij iedereen voor zijn /haar komst , onze sponsoren Mathieu van Tulip House, Martin van Ons Moeder, Stanley van de Sandbar en Louis van Pattaya Apartments , de Sint en zijn pieten, Rick de Zanger en Ben Hansen voor het cabaret! Wij danken ook met nadruk onze vrijwilligers Marion Dühnfort, Ardie Eendevoet en Yan (huisgenoot van Cees) voor de accurate hulp.

Kijk naar de foto’s, het spreekt voor zich!

                                                                

 

Sinterklaas avond in 2015

Door Dick Koger (Foto’s Dick Koger)

          

Sint Nicolaas, gestart in Meppel en nu op weg naar Medemblik, was op 26 november aanwezig bij de Royal Varuna Yacht Club. Het was een leuk feest met Sint Hansen en 20 kinderen van het Child Development and Protection Center. De cadeautjes voor de kinderen waren gesponsord door Henk en Annie Dijkstra. Uw webmaster heeft nog geen foto’s, maar wel de boodschappen van de Sint.

Na een korte terugblik van Sint op het verblijf op Nederlandse daken met schoorstenen en struikel-gevoelige zonnepanelen, komen enige leden aan bod in het Grote Boek. Van de dames zijn dat Marion Duhnfort, een trouwe steun en toeverlaat bij evenementen, zoals op 26 november voor het schminken. “Marion, er is eigenlijk niks negatief; conclusie: jij bent heel lief!”

          

Vervolgens Bets Spits: “Je bent een lekkerbekje. Je houdt van smikkelen, en van dieren. Je hebt geloof ik drie honden. Sint begrijpt dat het aan de overzijde van de Sukhumvit vaak niet pluis is. Dan heb je voor de veiligheid wel zo’n roedel honden nodig.”

Van Dinie de Vries signaleert de Sint dat ze er elk jaar steeds jonger uitziet. Daar moet toch een geheim achter zitten. Waarschijnlijk is het de muziek en haar passie voor zingen en gezelligheid. “Daarom zegt de Goede Sint dat hij jou een kanjer vindt!”

          

Bij de heren komt Sjef van den Bogaart aan bod. Een echte Brabander, en heel netjes, want ”Geen Jomtienhuis is er schoner dan dat van jou. In de zomer woon je in Someren en in de winter ga je naar Thailand om te zomeren.”

Cees van Meurs doet al jaren goed werk in de evenementencommissie. Als hem iets niet bevalt dan spreekt zijn lichaamstaal boekdelen. “De evenementen zijn jouw kindjes; van ergernis krijg je soms grijze tintjes.” Ook manager Seb (Sebastian) van de Varuna wordt bedacht. Hij blijkt archeologie te hebben gestudeerd. Sint prijst zijn ‘Yes, we can’ houding en flexibiliteit.

          

Voor Sieb Elzinga begint het gedicht met de constatering dat Sieb en de collega’s van de evenementen-commissie vandaag veel verantwoordelijkheid dragen en dat voortreffelijk hebben gedaan.

Echter: “De ambassadeur kreeg (op 29 oktober) met een groots gebaar het welkom dat bij hem paste, maar waar zijn vandaag de voorzitter en zijn rechterhand? Als bisschop wil je toch ook wel praten met hoogwaardigheidsbekleders van stand. Sinterklaas vindt het jammer dat beide heren deze mooie avond moeten ontberen. Een lelijk foutje was in hun agenda beland, maar Sieb, u was een uitstekend duplicaat; heel adequaat! Ik dank u en al uw collega’s voor de ontvangst”.

(Naschrift voorzitter: Vice voorzitter Douwe Bosma had al maanden geleden aangegeven niet op 26 november aanwezig te kunnen zijn, en uw voorzitter heeft een reis van 10 dagen door Noord-Oost en Noord Thailand moeten maken voor 2 grote Rotary projekten waarvoor hij in oktober ook in Italië was.)

Vervolgens kwamen de 20 kinderen aan de beurt, die allereerst wat uitleg kregen over die rare man met een grote rode punthoed en twee Afrikaanse helpers. Sint Hansen vertelde dat hij nu 200 jaar oud is; nou hij leek beslist geen dag ouder dan 75! Natuurlijk zongen en dansten de kinderen eerst wat, en daarna kregen ze allemaal een cadeautje, want zo hoort het! Bedankt, Sint! En de aanwezigen kregen pepernoten met andijvie en een gehaktbal!

          

Inmiddels zijn er foto’s van ons Sinterklaasfeest ontvangen; hartelijk dank, Cees, Peter en Diny!

          

De foto’s tonen de 20 jonge kinderen van het Child Development and Protection Center, aangevuld met een zelfde aantal oudere kinderen die voor zang zorgden. Daaronder Sint Hansen in vol ornaat, en rechts Piet Roovers. De kleine kinderen kregen allemaal wat. Er was zang van Gerbrand Castricum. Sieb Elzinga kreeg terecht van Sint een pluim, net als Emeritus-Sinterklaas Wim Stevens en Cees van Meurs.