Autorally 2019

Door Maryse Miot

Op zaterdag 26 januari 2019 vond de jaarlijkse autorally/autopuzzelrit plaats. De benaming is een steeds terugkerend punt van discussie. Sinds de oprichting van deze activiteit werd het door de NVTP autorally genoemd. Maar een autorally gaat meestal gepaard met snelheid en, alhoewel de tocht binnen een bepaalde tijdsbestek gerealiseerd moet worden, is het juist niet de bedoeling dat men racet! Dus, de puristen onder ons, noemen het liever een autopuzzelrit. Zelf vind ik dat geen mooi woord en noem het liever autorally. Tussen 10.00 en 10.30 uur vertrokken 14 auto’s vanuit Tulip House naar Soi Khao Talo, een leuke levendige straat om mee te beginnen.

Onderweg daar naar toe begonnen de vragen die je trouwens gedurende de hele rit zonder uit de auto te stappen kon beantwoorden. Bij vraag 3 gebeurde wat iedere organisator van zo’n tocht vreest: het object was verdwenen! Geen tuk-tuk taxi te zien in de tuinen van Chambana! Fred Blokker verzekerde ons na afloop dat die taxi’s drie maanden geleden, drie weken geleden én de dag ervoor nog stonden te wachten op klanten! Maar er was die dag geen tuk-tuk te bekennen en konden wij de kleur niet vaststellen. Het leverde alle deelnemers de afgesproken punten voor het juist antwoord op, dat wel!

Na Soi Khao Talo zagen wij veel natuurschoon, reden wij over allerlei soort wegen, asfalt, betonnen platen, en zo nu en dan zelfs op zand. Alhoewel het parcours niet al te cryptisch omschreven was, passeerden wij bij het zoeken naar de 26 brievenbussen veel deelnemers in de tegenovergestelde richting. Zo te zien reden wij allemaal meermalen fout! Een komische gezicht.

Na het rijden van ruim 77 km, het pauzeren bij Black Sheep Coffee (met jeu de boules wedstrijdje en het proeven cq. identificeren van mierzoete roze drankjes), het bijkomen halverwege de middag bij Mediterranean Garden Resort (met het herkennen van 10 nationale volksliederen en een potje sjoelbakken) kwamen wij voldaan aan bij het Tulip House waar iedereen zich tegoed deed aan het voortreffelijk buffet van Tik. De tent was vol, iedereen had zichtbaar plezier en de winnaars kregen steevast luid applaus. Voor het mooi en gevarieerd georganiseerde parcours klapten alle aanwezigen royaal voor Fred Blokker, waarin Diny van Dieten, Annalies Lutjen en Fred Mesritz ook bij betrokken werden.

En de winnaars zijn:
1e prijs: auto 14, van Mathieu Corporaal
2e prijs: auto 4, van Co van Beers
3e prijs: auto 2, van Gerry Barel
Poedelprijs, auto 9, van Dirk Bley

Met dank aan Mathieu en Tik voor de gastvrijheid!

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders