Autorally 2020

Door Co van Beers

De Tulip / NVTP puzzelrit

Zaterdag 18 januari was het weer zo ver, toen werd weer de jaarlijkse puzzelrit, of volgens sommige deelnemers ook wel de autorally genoemd, georganiseerd.

Mijn vaste teammaat Wim (ja die van de verzekeringen) kon er helaas deze keer niet bij zijn omdat hij buiten het dorp was vanwege zijn werk. Tommy de chauffeur van vorig jaar was er wel weer bij en Wim zijn plaats werd ingenomen door George of Jojo.

Zoals zo vele keren hiervoor werd de rit weer uitgezet door Fred dus dan weet je dat het weer leuk en uitdagend wordt. We begonnen ‘s morgens met inschrijven bij het Tulip house onder genot van een drankje en een vers worstenbroodje. Wij mochten als zevende starten en waren er op uit om Mathieu zijn team te verslaan dat vorig jaar eerste werden.

De eerste vragen konden we wel redelijk makkelijk beantwoorden maar we wisten dat andere teams dat ook wel konden dus moest het op de spelletjes aankomen.

De eerste stop hadden we gelijk een spelletje. We moesten hier gaan Lawn bowlen en mochten eerst oefenen. Dit ging heel goed met Tommy en mij dus werd er keihard besloten dat Jojo niet mee mocht doen. Foute beslissing want toen het om de punten ging bakte we er helemaal niks van en hadden maar 3 punten op het score bord. Dit kwam volgens Tommy omdat de oefenballen een ander gewicht hadden dan de echte ballen maar dat heb ik niet gemerkt. We wilden nog Fred omkopen maar die wou niet meewerken. Dus na dit slechte begin moest er een tandje bij.

De vragen konden we redelijk makkelijk beantwoorden en toen kwam de foto ronde erbij. Bij de tweede stop hadden we maar 3 van de foto’s gevonden en dachten dat we er al een paar gemist hadden. Hier moesten we ook weer een spelletje doen met een golfclubje en deze keer ging het wel heel goed (redactie: mag ook wel met zo’n goede golfer als Co).

Daarna weer verder met de foto ronde.

Op 50 meter van het einde van deze foto ronde hadden we nog 2 foto’s over en dachten dat we deze gemist hadden totdat we ze ineens zagen aan weerskanten van de weg. Toen moest ik wel even vloeken op Fred om ons zo te laten denken dat we iets niet gezien hadden en ons een hartverzakking te geven.

Daarna kwam ook wel weer de hoop terug dat we toch weer een redelijk goede score konden behalen.

Bij de derde stop moesten we de antwoorden inleveren en nog een vraag beantwoorden van de master himself (Fred dus) wat wel redelijk goed ging. Ook hier weer een spelletje en wel tegen team Mathieu (wat achteraf de beslissing gaf) wat we glansrijk wonnen waarna we dus dik tevreden terug gingen naar Tulip house.

Onder het genot van een koud biertje en een heerlijk buffet geregeld door Tik van het Tulip house kwam Fred de antwoorden oplezen. We wisten toen dat we een goede score hadden maar toen Fred de teams opnoemde en zei dat ons team op de zevende plaats was geëindigd konden we dat niet geloven en zeiden dat toen ook. Toen bleek dat hij dit verkeerd had opgelezen en ons dus voor een tweede keer een hartverzakking had gegeven want we zaten we bij de 3 overgebleven teams.

Toen de tweede prijs naar team Mathieu ging wisten we dat we eindelijk hadden gewonnen en het feest kon beginnen. Daarna gelijk mijn vriend Wim (ja die van de verzekeringen) gebeld dat het deze keer wel was gelukt zonder hem en dat hij volgend jaar maar met een ander team moest meedoen (als grapje uiteraard).

De prijs was een etensbon bij restaurant Poseidon waar we gelijk zondag al naar toen zijn gegaan omdat we andere verplichtingen hadden later in de week.

Bij deze wil ik uiteraard Fred bedanken voor weer een hele leuke puzzel rit en de mensen van de organisatie en bij de spelletjes. Volgend jaar hopen we er uiteraard weer bij te zijn

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders