Eetclub Restaurant Fraser’s

Door Cees van der Genugten

Op vrijdag 18 december 2015 zijn we met de Eetclub bij Fraser’s ‘Pattaya’s Premier Sports Bar & Restaurant’ op Tappraya Road, vlakbij Jomtien. Je zou het niet verwachten, maar Fraser’s ziet er van binnen zeer goed uit en goed ingericht. Fraser’s is opgezet als een Thais – Australisch restaurant. Wij waren met 15 personen; ieder kiest en gaat voor zichzelf bestellen. Dat is dan een gelijk een goede test of de keuken een bestelling van 15 personen wel aan kan. De menukaart ziet er goed uit. Elke dag van de week is er een aanbieding, en er is Fraser’s Top 6 en Every day Dotty’s home cooked roast. De menukaart zit in een soort hoes die ook wordt gebruikt als placemat. Ik hou er wel van dat er ook binnen de horeca naar goede en duurzame oplossingen wordt gekeken.

Er wordt gezegd dat je bij Fraser’s de beste kreeftensoep (lobster bisque) kan eten van heel Pattaya. Wij wilden natuurlijk allemaal de kreeftensoep bestellen, maar dat ging niet op, want de voorraad was beperkt. Vier personen van onze tafel konden de kreeftensoep proeven en genieten.

Hun ervaring is dat je gewoon een keer naar Fraser’s moet gaan om te genieten van de lobster bisque! Let wel, het is geen klein kopje zoals je Nederland gewend bent, maar een best grote soepkom vol.

Ik viel ook buiten de prijzen, maar mijn hoofdgerecht was erg goed en lekker: massaman curry; ik heb hier echt van genoten. Al wat op tafel kwam zag er goed en verzorgd uit. Ook het garnituur dat bij de gerechten werd geserveerd was ruim voldoende.

Voor- en hoofdgerechten. Het is voor een restaurant in Thailand heel moeilijk om te pauzeren tussen voor- en hoofdgerechten. Ook nu kwam het hoofdgerecht al op tafel terwijl we nog aan de kreeftensoep zaten.

Tip: Bestel het voor- en hoofdgerecht niet tegelijk, maar laat eerst het voorgerecht komen, en bestel dan pas het hoofdgerecht. De bediening was goed, en er was een goed systeem van afrekening.

Toiletten. Ik mag schrijven dat het ook een feest was om bij Fraser’s naar het toilet te gaan. Van wat ik tot nu toe heb gezien in Thailand aan toiletten, springt Fraser’s er helemaal bovenuit.

Met z’n allen waren we het er over eens dat een bezoek naar Fraser’s zeker een schot in de roos was. Als ik een cijfer zou moeten geven, dan wordt het een 7.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders