Oude Stad Muang Boran 2017

Door Cees van Meurs

Een korte impressie

Met 18 deelnemers verdeeld in 1 busje en 2 volgauto’s gingen wij naar het openluchtmuseum met de naam Ancient City oftewel in het Thais Muang Boran gelegen in de plaats Samut Prakan.

Vertrek vanaf het busstation aan de Thappraya Road om 8.00 uur. Een rit van ongeveer 2 uur. Met koek, snoep en flesjes water begonnen wij aan de reis. Gelukkig was er weinig verkeer en alles verliep vlotjes.

Bij aankomst waren sommige deelnemers toe aan koffie, anderen doken de souvenir shop in. Zoals bijna overal in Thailand waren er 2 prijzen, farang en Thai. Gelukkig voor bezitters van een Thais rijbewijs, die konden genieten van een entree prijs van 350 THB, dit was een vooruitgang met 4 jaar terug. Mensen zonder Thais rijbewijs moesten 700 THB betalen. Fietsen waren gratis, voor een golfcar moest 150 THB per uur betaald worden en met eigen wagen rondrijden 400 THB maar dit voor de hele dag.

Ieder kon op eigen gelegenheid het park bezoeken en daar werd 3 uur voor uitgetrokken. Prachtige tempels en houten huizen uit Chiang Mai, ruïnes uit de Kmer periode, een floating market. Chinese gebouwen, teveel om op te noemen en voor dorstige of hongerige bezoekers waren er genoeg gelegenheden om onderweg versnaperingen te gebruiken of een hapje te eten.

Iedereen was enthousiast en niemand had dit willen missen. Daarna gingen wij lunchen in een bijzonder restaurant aan zee. Plafonds en wanden van borden en schotels. Lampen van schalen en verspreid cactussen, alles zeer kleurrijk. Maar er was ook een nadeel, je kon alleen bestellen via je smartphone, even paniek in de tent. Uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht en voor wie dit bijzondere restaurant wil gaan bezoeken, de naam is Sailom Bangpoo, 8 minuten vanaf het openluchtmuseum.

Rond 17.30 uur waren wij terug in Pattaya, iedereen had genoten. Wij bedanken de chauffeur van het busje die op een zeer verantwoorde wijze reed en dat mag ook wel eens gezegd worden, het zijn niet allemaal kamikaze chauffeurs.

 

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders