36. Silverlake Wijngaard

Door Dick Koger

Toen ik eerder dit jaar het concert van de Dutch Swing College Band bezocht, werd ik getroffen door de uitgestrektheid van de wijngaard, waar een en ander plaatsvond. Reden om even te gaan kijken. Ik rijd via Sukhumvit richting Sattahip. Na de afslag naar het meditatiecentrum Yannasanwararam volgt de afslag naar de Boeddha op de berg, in het Thais Khao Chee Chang geheten. Deze afslag gaat ook naar Silverlake.

Van de website weet ik dat er verschillende onderdelen zijn: een resort, een restaurant, een amfitheater en natuurlijk de wijngaard. De eerste twee liggen links van de weg, de laatste twee rechts. We kijken eerst rechts en zien al gauw dat er een mogelijkheid is een rondrit in een soort treintje te maken voor 70 Baht per persoon. Het terrein is speels aangelegd met veel waterpartijen en veel bloemperken, waaronder zonnebloemen, die ik eerder in de wijngaard van Khao Yai bewonderde. We zijn een maand te vroeg, want de druiven zijn nog niet rijp. In iedere geval een mooi gebied om te fotograferen.

    

      

Ons treintje stopt op ons verzoek ook even bij het amfitheater. Op de foto is te zien dat dit terrein pal naast de grote Boeddha ligt. Wie van muziek houdt, kan ik mededelen dat hier regelmatig concerten worden gegeven.

Aan de overkant van de weg ligt het begin van het Resort, kennelijk nog niet klaar. Het restaurant is wel gereed. Een gigantische ruimte binnen, maar ook veel en leukere plaatsen buiten.

Tot slot nog een aandoenlijk tafereeltje.

Omdat ik al twintig jaar in Thailand woon, is een wijngaard voor mij meer bijzonder dan welk beeld van Boeddha dan ook. Voor kortstondige bezoekers van Thailand is het misschien beter het tochtje te verkopen als het bezichtigen van het grootste Boeddhabeeld, zeer zeker de moeite waard, in Thailand met als extraatje een bezoek aan de wijngaard. Met overigens volop mogelijkheden te proeven en te kopen.