47. Koh Kret

Koh Kret, een oase midden in Bangkok

Foto’s: Diny van Dieten en Maryse Miot

Samen met de PILC (Pattaya International Ladies Club) gingen we voor een excursie zaterdag 7 juli 2018 met een busje naar Koh Kret. Hierbij een foto reportage van een enig eiland!

Als je vanaf de ferry naar rechts loopt kom je op de weekendmarkt. Het is een markt met heel veel etenswaren, souvenirs, aardewerk, kleding en allerlei snuisterijen, die zo te zien goed bezocht wordt door Thai en andere Aziatische toeristen. Het is er druk en aangenaam.

Als je af en toe een zijstraatje ingaat ontdek je verrassende taferelen met bijvoorbeeld opmerkelijke hekwerken, mooie collages van afgedankte spullen, en uiteraard tempels met her en der een Bodhiboom.

    

  Het Mom aardewerk waar het eiland om bekend is zie je ook veelvuldig.

Na de markt kom je in het dorpsleven waar de lokale bevolking je steevast vriendelijk begroet.

Een aardige motorbiketaxi vertelt mij onderweg dat rondom het eiland lopen 6 km is. Hij biedt zijn diensten aan voor 40 Baht! Waar vind je nog zulke prijzen?

Maar lopen rondom het eiland is veel leuker want dan geniet je van de natuur en de stilte. Je treft dan een oase van rust aan met alweer verrassende taferelen, zoals opeens geschoren bomen in de berm, chique lantaarns, verre uitzichten waarbij je je waant op het platteland van Thailand en dat midden in Bangkok.

  

Na deze landelijke tocht kom je langzaamaan op een rustige manier weer bij de bewoonde wereld. Het dorp is er weer met enkel huizen en restaurants.

Het was inmiddels tijd voor een lunch. Door een ontzettend mooi geklede ober werd ik bediend. Hij sprak voortreffelijk Engels om mij uit te leggen wat ik gekozen had en te helpen kiezen tussen velerlei biermerken…

Ik heb de Pad Krapao Moo nog nooit zo mooi opgediend gekregen en zo lekker gegeten!

Maryse Miot