Voor actuele informatie verwijzen we u graag naar:

Actuele informatie voor Nederlanders in het buitenland: Nederland Wereldwijd
Wereldwijd: Stichting Goed
Thailand: Thailandblog 
Thailand/Pattaya: Olleke Bolleke.

Stemmen vanuit het buitenland

Zie voor meer informatie deze link.


Nieuwe inkomensverklaring

Zie voor meer informatie deze link.


Inkomensverklaring, nieuw adres Oostenrijks consulaat in Pattaya

Het Oostenrijkse Consulaat is samen met het Duitse Consulaat vanaf 1 maart 2017 gevestigd bij de ingang van het Thai Garden Resort aan de rechterkant.


Bewijs van in leven zijn, oktober 2016

Zoals de hier-wonende pensionados weten, moeten we elk jaar voor onze AOW naar het Social Security Office (SSO) om te bewijzen dat we nog steeds in leven zijn! Onze partner moet dan ook mee en we moeten daar het ingevulde SVB formulier laten afstempelen en dan terugsturen naar de SVB. Het bezoek aan het SSO kantoor in Laem Chabang vergt luttele minuten, want u bent meestal direct aan de beurt.

Naschrift van de redactie:

De ambtenaar van het SSO kantoor ondertekent uitsluitend een SVB-formulier aangaande de AOW. Formulieren van andere pensioenfondsen worden daar niet ondertekend. Daarvoor kon men jarenlang terecht bij Immigration Office in Jomtien. Maar sinds maart 2019 tekenen daar geen  ‘bewijs van in leven zijn’ meer. Dus, ontvangt u ook pensioengeld van verzekeraars uit andere landen dan NL of van verzekeraars in NL die niet wachten op het bericht van de SVB, dan zult u voor het ‘bewijs van in leven zijn’ zich moeten wenden tot een dokter of een advocaat.