Ban Ampur

Door Dick Koger

Veel van mijn vrienden en kennissen gaan regelmatig in een strandrestaurantje in Ban Ampur eten. Vooral in de weekends is het er erg druk en dan komt dit duidelijk met name door Thais. Kennelijk weten zij de kwaliteit van juist dit restaurantje te waarderen. Door de week is het wat rustiger, maar het is er altijd gezellig. Je kunt een tafeltje dicht bij de boulevard kiezen of juist vlakbij de zee. De eigenaars en de bediening zijn altijd behulpzaam en gastvrij. Onlangs vierden we er een verjaardag en we kozen voor aaneengeschoven tafels vlakbij zee.

Het menu is uitsluitend Thais, hoewel een portie patat ook tot de mogelijkheden behoort en uit eigen ervaring kan ik vertellen dat die patat bij een borrel vooraf uitstekend is. Ook probeerde ik een Thais gerecht, dat ik in mijn naburig restaurantje helaas niet kan krijgen. De juiste schrijfwijze weet ik niet maar fonetisch klinkt het koukoekapie met de nadruk op de laatste lettergreep. Dit is gebakken rijst met uitjes, pepertjes, klein gesneden stukjes varkensvlees in een heerlijke saus, slierten gesneden ei en slierten gesneden zure mango. Een verrukkelijk gerecht. Ze kunnen het hier maken. Dit is maar een voorbeeld, want je kunt alles bestellen tot en met prima rocklobster.

Probeer tijdig te gaan, want dan word je beloond, als het meezit, met een prachtige zonsondergang. Ook is vanuit deze plaats een goed zicht op het beroemde apeneiland vlakbij Sattahip. Kortom, wanneer je even de stad uit wil, dan is dit een aanrader.

Hoe er te komen. Rijd Sukhumvit Road af in de richting van Sattahip. Op een gegeven moment bereik de stoplichten van Ban Ampur. Nog even verder rechtdoor. Dan zie je richtingwijzers naar Beach Ban Ampur. Maak daar een U-turn en nu even opletten, want je moet bij Soi 32 linksaf richting zee. Aan het eind bevindt zich het restaurantje direct aan de parkeerplaats, ongeveer in het midden.

 

 

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders