Bang Saray Visrestaurant

Door Dick Koger

Voor mensen die graag visgerechten eten, hier een ander adres dan Nan Lual in Pattaya of de bekende restaurants in Bang Sarai. Het betreffende restaurant ligt er tussenin. Neem de Sukhumvit Road richting Sattahip. Na het voetgangersviaduct bij het Ambassador Hotel kom je er nog twee tegen, vlak bij elkaar. Achter het tweede zie je een bord met U-turn. Die U-turn moet je maken en daarna de eerste zijweg links richting zee. Je komt bij een haventje uit en ziet rechts een lange pier de zee in lopen. Iets verder staat een groot wit gebouw. Op de gevel staat de naam in een fantasie Thaise letter, dus onleesbaar. Op het menu staat de naam in het Engels. Als je aan tafel zit en het menu inkijkt en daar staat niet Sri Nuang op, dan zit je in het verkeerde restaurant. Dat kan goed, omdat er in het dorpje verschillende visrestaurants aan zee liggen.

Wij zaten beneden, waar de gigantische aquaria staan, waaruit je een keus kunt doen. Beneden is het niet echt gezellig, want het lijkt net of je eet in een parkeergarage van de Bijlmer. Na de maaltijd keek ik even boven. Veel gezelliger, een prachtig sieraquarium in het midden en een schitterend uitzicht. Zorg dat je een zonsondergang meemaakt.

Wij aten oesters, krab en haai. Alle drie heerlijk. Echt verrukkelijk zijn de Coquille St. Jacques, in boter gebakken en met een knoflooksaus. In het Thais Hoi Mè Koo-op, in het Engels Sinew. De prijzen zijn redelijk. In ieder geval is het een leuk uitje in een dorpje, waar je anders nooit komt.

 

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders