Bansaeng

Door Dick Koger

Even boven Pattaya ligt Bansaeng. Aan de noordzijde van de Beach Road is een kilometer landinwaarts een park, waar ik ook lang geleden geweest ben. Het heet Wang Saen Suk. Aan de hand van primitieve beeldhouwwerken worden morele lessen uitgedeeld. We zien welke straffen na de dood worden uitgedeeld voor de diverse zonden die je tijdens het leven begaan hebt. Door heel Thailand vind je dit soort parken. Ik ben ze althans al verschillende keren tegengekomen, bijvoorbeeld in de stad Pajao of in NongKai. Allemaal even lelijk als gruwelijk.

Bij de laatste foto wordt duidelijk gemaakt dat corrupte mensen in de hel geteisterd zullen worden door de geest van varkens.

In Bansaeng of Ang Sila is nog veel meer te zien. Ik noem maar de Wat Ang Sila, een tempel uit de Ayutthia tijd. Of de Sam Muk berg met een schrijn van Chao Mae Khao Sam Muk, op de berg een panoramisch uitzicht. Mangrove bossen met een kolonie vleermuizen. Een oesterfarm, de mededeling dat er een wandelbrug is van tien kilometer lang deed me besluiten niet te gaan kijken. Langs zee tussen Ang Sila en Bansaeng talloze visrestaurantjes en viswinkeltjes. En natuurlijk het Instituut voor Maritieme wetenschappen in Ban Saeng, veel aquaria met veel zeedieren. Kortom het is alleszins de moeite waar om een dag door te brengen in deze plaatsjes, dertig kilometer boven Pattaya.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders