Buffalo races in Chonburi

Door Dick Koger

Elk jaar, wanneer het regenseizoen op zijn eind loopt, vinden in Chonburi de buffalo races plaats. Een massaal evenement, dat je in ieder geval eenmaal gezien moet hebben. We rijden naar Chonburi en door een groot aantal reclameborden worden we vrijwel automatisch naar het enorme plein voor het provinciehuis geleid.

De toegang is gratis en het is verschrikkelijk vol. Toch vinden we gelukkig een plaatsje. We zitten ongeveer in het midden van racebaan en dat heeft het voordeel dat we recht tegenover een stellage met gigantische luidsprekers zitten. Een meisje neemt het woord en geeft dat niet meer af, of er nu gestreden wordt of niet. Opgeklopte spanning suggererend, zoals bij ons tijdens Te land, ter zee en in de lucht. Maar dan via 6.000 Watt. Dit tergt mijn oren, temeer daar die thuis net bezig zijn de verzamelde pianoconcerten van George Friedrich Händel te doorgronden.
De behaalde snelheden zijn dusdanig dat fotograferen bijna onmogelijk is, temeer daar links van ons, waar alle buffels vandaan komen een groep toeschouwers niet kunnen zitten, dus staan. Digitaal fotograferen is mooi, maar voor dit soort gelegenheden door de vertraging niet ideaal. Vandaar mijn slechte foto’s.

De berijders zitten op het achterste puntje van de rug van de buffel en zij kunnen zich alleen aan één touw, dat naar de nek van de buffel leidt, vasthouden. Een uiterst labiele situatie. We zijn dan ook regelmatig getuige van vallende rijders. Door de snelheid van de buffel gaat dit steeds goed, maar je moet er niet aan denken dat dit gebeurt, wanneer meerdere buffels tegelijk rennen en de valler een buffel achter zich heeft.

Op het terrein is het één groot carnaval met verklede dansers, volleyballers, opgetuigde koetsen, een schoonheidsconcours en vooral veel muziek. Kortom een uitje voor het hele gezin. Het is een warme dag, dus ik houd het al snel voor gezien en zoek afkoeling via een lekker pilsje. Wie zoekt, zal vinden, zegt het spreekwoord.

Om het racen beter tot zijn recht te laten komen, hier een paar goede foto’s van Internet. Zet dus eind oktober in de agenda en ga beslist eens kijken.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders