Fietstocht Pattaya Noord

Door Lodewijk Lagemaat

Op de fiets komt de soms bekende omgeving toch weer anders over dan per auto of motor.Op sommige plekken zou je daarmee niet eens kunnen komen zoals bij de klongs die Pattaya rijk is.Het overtollige water stroomt via die klongs naar zee (althans …..?!).
Vanaf het Thai Garden Resort vertrokken we richting Naklua waar we een blindenschool bezochten. Daar luisterden de kinderen, in keurige schooluniformen gestoken, aandachtig naar wat het schoolhoofd te vertellen had. We verbaasden ons over de mooie kleurrijke tekeningen, die de kinderen gemaakt hadden met vetkrijt, zodat ze de contouren konden voelen en wisten wat ze tekenden.
Door een aantal kronkelstraatjes kwamen we bij de ‘vissershaven’ terecht.
Meer een lange pier waarlangs de scheepjes lagen. Een prachtig uitzicht met links de Sanctuary of Truth. Helemaal weggeduwd door de walgelijk hoge woontorens erachter. Bij de haven ligt natuurlijk de vismarkt van Naklua.
Even naar de (heldere) oogjes en de rode kieuwen van de vis kijken of ze vers is. Veel voor mij onbekende, kleurrijke andere zeevruchten. Restauranthouders komen daar ’s morgens vroeg de vis al kopen.

Een onverwachte stop om bij een authentiek Thais restaurant wat te gaan eten.
Erg sympathiek van de organisatoren!

Daarna welgemoed slingerend langs de klongs via een Chinese begraafplaats en het Sawangboriboon Rescue Centre naar de beroemde Muay Thai boksschool aan de andere kant van de Sukhumvit. Daar in het Sityodtong International Boxing Camp heeft ook de bekende Nederlandse bokser Dekker getraind en later is hij wereldkampioen geworden. Inmiddels op jonge leeftijd overleden….
Nadat we een stukje verder gereden waren, kwamen we in “the middle of nowhere” een zeer apart bouwwerk tegen. Een puissant rijke vrouw had als afwijking de behoefte om kostbaar hout te verzamelen en liet dat bewerken en tot een typisch Thais bouwwerk componeren. Twee prachtig bewerkte kolossale deuren geven toegang tot een ruimte met aparte bewerkte houtsculpturen. Daken die in elkaar overlopen en een trap die leidt naar het hoogste punt van het gebouw met een schitterend uitzicht over de omgeving.

Het einde van de tocht naderde. Via kleine paadjes kwamen we uit bij de Baan Nong Yai tempel (vlakbij het Bangkok Hospital, aan de overkant). Nadat we de Sukhumvit overgestoken waren, reden we terug naar het beginpunt.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders