Floating Market

Door Dick Koger

Over het algemeen heb ik niets tegen toeristische attracties of tegen souvenirs. In beide gevallen kun je je eigen smaak doorslaggevend laten zijn. Thaise tempels kenmerken zich al een paar honderd jaar door een hoge mate van kitsch. Deze kitsch is echter zo consequent smaakvol ten uitvoer gebracht dat het geheel buitengewoon sierlijk is en voor mij een genot voor het oog.

Vandaar een ervaring die niet gedeeld hoeft te worden, als toeristische attracties niet gewenst zijn. Door omstandigheden had ik nog geen bezoek gebracht aan de Floating Market van Pattaya. Deze markt ligt aan de Sukhumvit Road in de richting van Sattahip, even voorbij de Chayapruek Road. Het is een uitbreide souvenirmarkt, waar je werkelijk van alles kunt vinden wat je niet overal in souvenirwinkeltjes vindt. Het ongemak van deze markt is, dat men gemeend heeft alle kraampjes in het water te plaatsen. Maar dat is natuurlijk ook het leuke.

Paren kunnen een romantische boottocht maken over de markt. Kinderen kunnen olifanten voederen. De oudere jeugd kan een avontuurlijk slingertocht maken door de lucht. Dus voor elk wat wils. Meer informatie: 038 706340. Inmiddels hoor ik van anderen dat er een toegangsprijs betaald moet worden en dat zou ik er niet voor over hebben.

Een plattegrond, waarop te zien is hoe je bij de Drijvend markt komt. Het botanisch gebeuren vindt er net achter plaats.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders