Houtsnijwerkmuseum Nueng Siam

Door Dick Koger

In één van de magazines stond eens een stukje over fietsmogelijkheden in Pattaya. Daarin kwam naar voren dat in de geplande route een houtsnijwerkmuseum zou worden aangedaan. Natuurlijk dacht iedereen net als ik, een museum met houtsnijwerk in Pattaya, waar is dat dan. Ik had er althans nog nooit van gehoord. Lang zoekwerk leerde me dat het op dezelfde plaats zou moeten zitten als grote watermarkt aan Sukhumvit. De markt die speciaal voor groepen Japanse toeristen werd aangelegd. Dus gaan we op onderzoek. Het museum zou de Thaise naam Nueng Siam moeten hebben. Bij binnenkomst van de Floating Market lopen we een paar meter oostwaarts en vinden daar een plattegrond. Tot onze verbazing is het museum vlakbij, even verder oostwaarts. Aan de buitenkant zie je het niet, ook binnen zien we het nog niet, maar een behulpzaam meisje vertelt dat dit bouwwerk Nueng Siam is.

Op het eerste gezicht lijkt dit het huis van een gelovige Hindoefamilie. De geur, de muziek en de olifantenbeelden, alles is Hindoe. In de nissen ter weerszijden zien we nu wat houten beelden, ook Boeddistische.

Het geheel is eigenlijk meer aandoelijk dan interessant. In ieder geval is de naam Houtsnijwerkmuseum wat overtrokken. Sommige beelden die uit ander materiaal zijn vervaardigd zijn, althans voor mij, veel aardiger. In ieder geval is dit, bijna door niemand opgemerkt het aardigste van de Floating Market. Jammer dat de markt inmiddels een toegangsprijs kent.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders