Kwekerij van Clownvisjes

Door Dick Koger

Iemand, ik weet niet meer wie, zei eens iets over een kwekerij van tropische vissen in Sattahip. Daarbij viel de naam Nemo, een figuur uit een cartoonfilm. Google leerde me dat dit visje in het Engels clownfish heet en ik vind dit ook wel een leuke Nederlandse naam. De kwekerij heet Perculafarm en is te vinden door naar Sattahip te rijden, vervolgens na Sattahip, Sukhumvit Road volgend, af te slaan bij de 3126. Bij het bord dat deze weg aangeeft is een U-turn, dus even terugrijden en daarna linksaf de richting SamaeSan volgen. Op een geven moment zie je een paar maal deze aanwijzing:

Ook kun je mensen de tweede foto laten zien. Wij werden onmiddellijk op weg geholpen. Uiteindelijk kom je bij een T-kruising, direct aan zee. Daar even rechtsaf en na vijftig meter aan de linkerhand is dan eindelijk de Percula Farm.

De toegangsprijs is 20 Baht voor buitenlanders en 10 Baht voor Thais. Bij ons bezoek werd net verbouwd, maar duidelijke borden brengen ons via enkele kleinere aquaria naar buiten, waar gigantische kweekvijvers zijn aangelegd. En daarin duizenden of tienduizenden visjes. Clownvisjes van een millimeter tot tien centimeter. Ook allerlei andere tropische vissen, tot haaien toe.

Het is moeilijk fotograferen, maar hierboven een indruk van de grote variëteit in vis. Leuk om te zien. De website van deze kwekerij geeft meer informatie, maar er wordt nog gewerkt aan een Engelse vertaling: www.perculafarm.com

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders