Laem Chabang

Door Dick Koger

Hoewel ik in Rotterdam geboren en getogen ben en hoewel ik me daarna Amsterdammer ben gaan voelen, hebben de havens van beide plaatsen eigenlijk nooit in mijn belangstelling gestaan. Daarom wil ik de grootste haven van Thailand wel eens zien, Laem Chabang. Of eigenlijk ben ik meer geïnteresseerd in het oude vissersplaatsje, waarnaar deze haven vernoemd is.

Vanuit Pattaya kan je, 25 kilometer noordwaarts, de eerste afslag Laem Chabang nemen, aangegeven door een grote boeg van een schip. Je kunt ook de tweede afslag nemen die direct naar de oude plaatst gaat.

Pas vanaf 1988 is deze haven ontwikkeld en in 1991 was hij gereed om Bangkok te ontlasten. Deze grote, moderne commerciële diepzeehaven aan de oostelijke kust van de Golf van Thailand is de trots van de natie. Samengesteld uit talrijke segmenten, met inbegrip van een drijvende scheepswerf, behandelen zij in elf terminals allerlei schepen, van containerschepen en autocarriers tot passagiersschepen.

Vanaf de eerste afrit Laem Chabang ligt het oude plaatsje in noordwestelijke richting. Vanaf de tweede afslag zie je aan het eind van deze weg een schuine zijweg en daar begint weer het landelijk leven van Thailand. Wanneer je deze weg helemaal tot het einde volgt kom je op een uitkijkpost. Links de nieuwe haven, rechts de Golf van Thailand. Daartussen een oude vissershaven.

In de haven is het altijd een bedrijvigheid van belang. Er worden schepen gelost en er wordt altijd verse vis verkocht.
Even terug op de weg is er een geasfalteerde afslag richting zee. Daar zitten allerlei leuke restaurantjes en natuurlijk een tempel met een prachtig Boeddhabeeld. Kortom een uitstekend plaatsje om eens anders te lunchen.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders