Lukdod Souvenirshop

Door Dick Koger

Het is borreltijd en we zitten aan een ronde tafel na te praten over gespeelde spellen. Een van de dames is opvallend gekleed in een paars jasje van Indiase makelij. Natuurlijk heeft ze meer aan, maar dat doet er nu niet toe. Belangstellend vragen we waar ze dit jasje gekocht heeft. Bij Lukdod, is het antwoord en de anderen doen alsof dit de meest vanzelfsprekende zaak is om Indiase jasjes te kopen. Ik heb geen flauw idee, waar ze het over hebben. Dus vraag ik waar ik Lukdod kan vinden.

De volgende dag rijd ik over Sukhumvit naar de North Pattaya Road. Die rijden we op en na een meter of vijftig bij een kinderspeelplaats komt de eerste zijstraat. In dat straatje moet Lukdod liggen, weer zo’n vijftig meter van de hoek. Aan de rechterhand.

Aan de uithangborden is te merken dat men vooral mikt op Russische toeristen. Door een straat met allerlei beeldhouwwerk bereik je de eigenlijke winkel.

Eenmaal binnen merk ik dat dit een gigantische winkel is, waar allerhande souvenirs worden verkocht. Met allerhande bedoel ik ook allerhande. Van de meest verschrikkelijke prullaria tot buitengewoon aardige houtsnijwerkjes. Van spullen van vijftig Baht tot voorwerpen van 100.000 Baht. Kortom voor elk wat wils.

Kleine beeldjes, handtasjes, potten en glaswerk, sieraden, heren- en dameskleding, ontilbare meubelen, opgezette vlinders, asbakjes, houten spelletjes, wandkleden, kunstbloemen en ga zo maar door. Na een halfuur ga ik ademloos weer naar buiten. Niet uit pure bewondering, maar vanwege de gigantische afstanden die ik inmiddels heb afgelegd. Deze zaak is zonder meer een bezoek waard, er altijd wel iets te vinden. Ze gaan trouwens om tien uur open. Hieronder nog een aantal foto’s.

 

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders