Massage door Blinden

Door Dick Koger

Het Thai Blind Massage Institute is anders dan andere massagesalons. Om twee redenen. Allereerst gaat het hier uitsluitend om een goede professionele massage, niets meer en niets minder. In de tweede plaats zijn alle masseurs en masseuses in dit bedrijf blind. Op dit moment verdienen zo’n veertig blinde mensen hier hun brood.

Het bedrijf werd in 1999 opgericht Sayan. Terwijl Henri Kessel, inmiddels overleden, als sponsor optrad. Het begon met tien masseurs. Snel moest er uitgebreid worden. Verhuizing werd hierdoor noodzakelijk en inmiddels is wel bewezen dat het zijn unieke plaats in Pattaya veroverd heeft.

Het gebouw met het terras

Er kunnen verschillende soorten massages genomen worden: de traditionele Thaise massage, een voetmassage, een oliemassage en een kruidenstoom massage. De prijzen variëren van 150 Baht voor een eenvoudige massage van een uur tot 500 Baht voor de kruidenstoom massage van twee uur. Dus buitengewoon redelijke prijzen.

De staf

Het bedrijf is open van ’s ochtends tien tot ’s avonds tien. Op het terras kan men genieten van een kopje koffie of kleine snacks. TBMI is gemakkelijk te vinden. Komend vanuit Pattaya naar Jomtien buigt de Thappraya Road bij de Hanuman naar rechts, zeewaarts. Rechts ligt daar het Jomtien Complex Shopping Center. Daar moeten we zijn. Vanaf Thappraya Road gaan er twee wegen richting zee. De weg het dichtst bij de Hanuman is het.

Geniet van een verfrissende massage en help daarmee blinde mensen aan een inkomen. De website is anno 2017 niet meer online.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders