Mimosa

Door Dick Koger

Pattaya heeft weer iets nieuws en hiermee bedoel ik niet het in aanbouw zijnde centrum van vermaak aan de Thepprasit Road. Ik bedoel een nieuw winkelcentrum recht tegenover Ambassador Hotel aan de Sukhumvit Road. Het heet merkwaardigerwijze Mimosa. Een fleurig geheel met allemaal kleurige huisjes en veel groen. De hele bouw is gebaseerd op, laten we zeggen, Oostenrijks vakwerk. Er is een veelheid aan restaurantjes, Europees en Thais, er zijn koffiebars en natuurlijk allerlei winkels. Niet alleen maar souvenirswinkeltjes zoals bij de verderop gelegen Floating market. Echt een winkelcentrum. Voor de gasten van het Ambassador hotel een uitkomst, want die hebben nu geen enkele reden meer om naar Pattaya te gaan. Maar ook voor Thais die zich even in een Europese hoofdstad wanen.

En natuurlijk voor ons. Ik was er ’s morgens, maar van diverse mensen hoor ik dat het vooral ’s avonds buitengewoon gezellig is. Een aanrader dus.

In de mooi aangelegde waterpartijen zwemmen statige zwanen. Aan de achterzijde van het terrein wordt een openluchttheater gebouwd, zodat iedereen hier iets van zijn gading zal kunnen vinden. Wanneer ik het terrein weer verlaat, valt mijn oog op een groot reclamebord. Dit winkelcentrum heet niet alleen Mimosa, dat wist ik al, maar wordt ook aangekondigd als The City Of Love. Misschien ben ik erg naïef, maar mij is geen ongerechtigheid opgevallen, die je bij zo’n aankondiging zou verwachten. Of het moet een massagesalon zijn, maar die zag er open en onschuldig uit. Wel een mooi uithangbord.

Inmiddels is alles klaar en daarom moet er toegang betaald worden. Vreemd voor een winkelcentrum.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders