Park van de Drie Koninkrijken

Door Dick Koger

Lang geleden hebben we ooit een excursie gehad waar dit park onderdeel van uitmaakte. Het wordt hoog tijd om het nogmaals te bezoeken.

De Roman van de Geschiedenis van de Drie Koninkrijken (‘sanguo zhi yanyi’) werd geschreven door Luo Guanzhong in de 14e eeuw . Het is een Chinese historische roman gebaseerd op de gebeurtenissen in de roerige jaren aan het einde van de Han-dynastie en tijdens de Periode van de Drie Koninkrijken , beginnend in 168 en eindigend met de hereniging van het land in 280 .

The Three Kingdoms Park in Pattaya is opgezet rondom de bovengenoemde geschiedenis. Het werd gesticht door schatrijke zakenman Kiarti Srifuengfung, de oprichter van Asaha Glass Company. Hij wil in dit park allerlei facetten van het boeddhisme en de Chinese cultuur laten zien.

In een prachtige tuin staan drie pagoden, terwijl rondom het park een lange muur staat met muurschilderingen. Verder zijn kosten noch moeite gespaard om gebouwen en park aan te kleden met schitterende vazen en beeldhouwwerk. In de middelste en grootste pagode staat een reusachtig beeld van de oprichter.

Het is moeilijk om uit te leggen hoe je er kan komen, maar wie zoekt zal vinden. Wij begonnen vanaf Sukhumvit Soi Country Club te volgen. Nadat je de bebouwde kom hebt verlaten verschijnen er borden met Horse Shoe Point. Volg die borden: het park ligt er pal naast.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders