Schapenfarm in Pattaya

door Dick Koger

Als je net geschoren bent, valt het misschien nog wel mee. Anders moet Thailand verschrikkelijk warm zijn. Ik bedoel natuurlijk: als je als schaap geboren bent. Pattaya is sinds kort een schapenfarm rijk. Voor ons Nederlanders niet zo bijzonder, maar voor Aziaten een ware attractie. En voor kinderen uiteraard. En daar lijkt de uitspanning eigenlijk het meest op, een kinderboerderij. Je mag overal in om de beesten te aaien of voedsel te geven.

Het is aandoenlijk hoe schaapachtig je soms wordt aangekeken. Dat bedoel ik niet beledigend. Tenslotte heb ik ook vrienden die me soms menselijk aankijken. Naast schapen zijn er ook ezels, minipaarden, herten en ganzen te bewonderen. Er zijn allerlei koffieshops, viswinkeltjes en souvenirshops. En een mislukte molen. Van 10.00 uur tot 22.00 uur is een groot restaurant, het Barn Steakhouse, open.

Het is aandoenlijk hoe schaapachtig je soms wordt aangekeken. Dat bedoel ik niet beledigend. Tenslotte heb ik ook vrienden die me soms menselijk aankijken. Naast schapen zijn er ook ezels, minipaarden, herten en ganzen te bewonderen. Er zijn allerlei koffieshops, viswinkeltjes en souvenirshops. En een mislukte molen. Van 10.00 uur tot 22.00 uur is een groot restaurant, het Barn Steakhouse, open.
Tenslotte vielen nog twee decoraties op. Enerzijds een tuinmeubel waar Rietveld jaloers op had kunnen zijn en anderzijds een humorisistisch strobaal, die bewijst dat de missionarissenhouding niet is toegepast.
De schapenfarm is als volgt te vinden. Volg vanaf het zuiden Sukhumvit Road en ga bij Central Pattaya Road de fly-over op richting Bangkok. Afslag Bang Lamung naar links. Dan zie je links een klein bord met schapenfarm en op het zelfde moment aan de rechterkant een groot bord met dezelfde mededeling. De schapenfarm ligt dan ook aan de rechterzijde. Bij de eerste U-turn draaien en daarna kan het, gezien de bewegwijzering, niet meer mis gaan.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders