Veilinghuis Collingbourne

Door Dick Koger

Jarenlang woon ik al aan de Chayapruek Road en ineens merk je dat aan diezelfde straat een geweldige instelling gevestigd is. Veilinghuis Collingbourne.

Iedere week komen hier honderden voorwerpen onder de hamer. Het is een genot op de kijkdagen door de zalen rond te struinen. Het aanbod is overweldigend. Ik noem maar: auto’s en motoren, meubelen, schilderijen, electronica, boeken, antieke potten, scheepsmodellen, elektrische treinen, munten, siervazen, sieraden en ga zo maar door. Uiteraard wisselt dit aanbod per week. Iedere zaterdag is de veiling en de veilingmeester, meneer Collinbourne hamert in gezwinde spoed de aanwezige voorwerpen af. Op het ene voorwerp wordt veel geboden, op het andere minder en soms helemaal niet. Het leuke is dat iedereen die eigenlijk te hoog heeft geboden, toch naar huis gaat met het gevoel dat hij de hoofdprijs heeft gewonnen. Hieronder wat zakelijke gegevens:

Plaats: 64/3 M. 1, Naklua, Banglamung, Chonburi, Thailand. Dit is op de Sukhumvit Road. Na het Bangkok Hospital, komen diverse autobedrijven, net na Toyota links van de weg en MG rechts van de weg, zie je het grote uithangborden links met het woord Auction.

Veilinguren. Iedere zaterdag 11.00 te beginnen met auto’s en motoren, daarna, zeg om 11.30 uur het kleinere goed. Kijkdagen: maandag tot en met vrijdag.

Systeem. Stel je brengt er een voorwerp naar toe, waarvan je denkt dat het 1.000 Baht moet opbrengen. Je moet dit als minimumbod vermelden. Wordt het voorwerp drie weken niet verkocht, dan moet je het voorwerp terugnemen of de minimumprijs verlagen. Daarna gaat het weer drie weken mee. Je moet wel rekening houden met het feit dat het veilinghuis wil verdienen en dat er BTW afgedragen moet worden. Aan de verkoper wordt 10 % in rekening gebracht, aan de koper 15 %. De koper moet tevens 7 % VAT betalen.

Alle artikelen worden van te voren op de website geplaatst, dus je kunt thuis al een voorselectie maken: www.collingbourne-auctioneers.com . Onder General Auctions klik je de datum aan.

Het aanbod
De veiling en de veilingmeester

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders