Wat Suthat Bangkok

Door Dick Koger

Vaak hoor ik dat alle tempels in Thailand hetzelfde zijn, maar Wat Suthat Thepphawararam of kortweg Wat Suthat in Bangkok bewijst weer dat dit volkomen onzin is. Ik ben altijd blij wanneer ik nieuwe ontdekkingen doe. De Wat Suthat is van een adembenemende architectonische schoonheid. Ik wist niet van het bestaan.

Buiten staat de immense en voor de veiligheid ontmantelde schommel, waar menige monnik verongelukte. De tempel zelf bestaat uit twee hoofdgebouwen. Eerst een vierkant geheel met binnen gigantische muurschilderingen op de voor- en achterzijde. Rondom deze tempel is een galerie vol Boeddhabeelden.
Het tweede gebouw is rechthoekig en heeft op alle muren schilderingen. Het eerst gebouw is hard aan restauratie toe, het tweede ziet er perfect uit. Meestal beperken mensen hun tempelbezoek in Bangkok tot de Wat Phra Kaew en de Wat Pho, maar deze tempel vind ik indrukwekkender.
Ik ben blij dat ik deze tempel aan mijn tempelschat heb kunnen toevoegen, ondanks heftige protesten van hart en benen.

De tempel is te vinden aan het Sao Chingcha plein (bij de kruising Bamrung Muang Road en Ti Thong Road). Rama I startte met de bouw in 1807, maar pas tijdens het bewind van Rama III kwam hij in 1847 klaar. In 2005 werd de tempel voorgelegd aan UNESCO ter overweging als toevoeging aan de Werelderfgoedlijst.

Nieuwsbrief Ontvangen?

U kunt zich hier aanmelden!

Sponsors

Tulip House
Rick the Singer
vischu
Windmill
Stork Promotions
Yumi
Poseidon
Typisch Thailand
Thailandblog.nl

Samenwerking

Wij staan in nauw contact met onze twee zuster verenigingen:

en onze partner

Adverteerders